Mi a kineziológia?

KINEZIOLÓGIA   hollisztikus szemléletű módszer, mely

- pedagógiai

- pszichológiai

- természetgyógyászati elemeket ötvöz.

Az elfojtott érzelmek blokkokat hoznak létre az izmokban és a meridiánok energiaáramlásában. A kineziológia segítségével meghatározhatók a blokkolt érzelmek és felhozhatók tudatos szintre, ezáltal feloldhatóvá válnak és beindulnak a test öngyógyító mechanizmusai.

A kineziológia módszere tüneti kezelés helyett a problémák okát, gyökerét tárja fel és ott fejti ki hatását, ahol azok keletkeztek. A kineziológiai kezelés során alkalmazott izomtesztelés, mint „feedback” (tudatos emlékezés nélkül is) működik, mivel az izomzat és az agy közvetlen kapcsolatban van egymással, így az ott eddig tárolt összes információt képesek vagyunk izomteszteléssel előhívni, megérteni.

Ennek segítségével megismerhető és oldható a múltban, a jelenben és ezek által a jövőben keletkező / keletkezhető illetve az öröklött probléma.

A valaha átélt rossz élményeink elraktározódva bennünk megbetegíthetik testünket. E rejtett gátak és feszültségek oldását végzi a kineziológus.

Életünk során folyamatosan elvárásoknak kell megfelelnünk, újabb és újabb változásokkal kell szembenéznünk, ebből adódóan igen gyakran új helyzetekhez kell alkalmazkodnunk. A közben átélt stressz, kudarc, szorongás, fájdalom vagy félelem szervezetünkben gátakat hoz létre, melyek a testi-lelki egészséghez szükséges szabad energiaáramlást blokkolják és fizikai betegségeket hozhatnak létre.

A kineziológia ezeknek a  gátaknak a feltárásában, az okok megismerésében, betegségeink megelőzésében és gyógyításában segít azáltal, hogy gyengéd oldásokkal felszabadítja az energiablokkokat.

A klienseknek sikerül így magukat, a kapcsolataikat, embertársaikat jobban megismerni, megérteni, elfogadni.


Miben segíthet a kineziológia? >>