Kineziológiai kezelések

Kineziológiai módszerek, amelyeket alkalmazunk a kezelések során:

A kineziológia különböző ágait és módszereit alkalmazzuk a kezelések során, így az adott problémát mindig egyénre szabottan, a lehető leghatékonyabb módszerrel kezeljük. Rendszeresen részt veszünk a hazai és a külföldi továbbképzésen, hogy a legújabb technikákat és módszereket alkalmazva tovább szélesíthessük a korrekciós lehetőségeket, melyek közül mindig a kliens izomválasza mutatja meg a számára legmegfelelőbb korrekciót. Szemléletesen mutatva olyan ez, mint egy étlap. Minél többféle étel szerepel az étlapon, annál könnyebb olyat találnunk, amely az adott pillanatban számunkra a legjobb választás.  Tehát minél többféle korrekció közül választhat a kliens, annál biztosabb, hogy a számára legmegfelelőbb és leghatékonyabb módon történik meg a kineziológiai oldás.

ONE  BRAIN

A One Brain kineziológiai oldás elsősorban a lélekkel, a problémák érzelmi hátterével foglalkozik. Az érzelmi stresszeknek a feloldása energetikai egyensúlyt hoz létre, s aktivizálja a test öngyógyító mechanizmusát. Segítségével megszabadulhatunk a múlt fájdalmainak nyomasztó hatása alól, hiszen jelen választásainkat a múltbeli traumák befolyásolják.

A One Brain oldás során a kliens jelenbeli problémájával kapcsolatban megkeressük azokat az életkorokat - természetesen hipnózis és relaxáció alkalmazása nélkül, izomteszteléssel -, melyek valamilyen összefüggésben vannak a megoldandó konfliktussal. (A kineziológiai izomtesztelés, mint biofeedback lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémánkat. Agyunk tárolja az információkat,  s a kineziológiai izomteszt segítségével felidézhető az eddigi élet minden pillanata, lehetőségünk van lehívni ezeket az információkat, ezáltal felderíteni és feloldani a probléma okát.) A szükséges mértékben beszélgetünk az adott életkorban történt eseményről, mely kedvezőtlenül hat a kliensre a jelenben. Ezután teszteléssel meghatározom a legmegfelelőbb és leghatékonyabb korrekciót, mellyel pár perc alatt feloldjuk mindazokat a negatív emlékeket, melyek akadályozzák a jelenben.

Néhány korrekció a sok közül, melyek a ONE BRAIN módszerhez tartoznak:
Maui és Bach esszenciák, szimbólumok, csakrák korrekciója, „drágakőbetöltés”, test-Barometria,  ÉSO-technikák, vizuális motivációs kártyák, táplálkozási reflexpontok, jobb-bal polaritás integrálása, számszimbólumok, Eneagram, Perelandra kertesszenciák, a serdülőkor identitásválságának és a kapcsolatteremtési nehézségek illetve a szexualitással kapcsolatos blokk speciális oldása, az önpusztító viselkedési minták feltárása és speciális oldása melynek eredményeként már nem adjuk tovább e viselkedésformákat gyermekeinknek, stb.

Jelentkezés kezelésre >>

EDU-KINEZIOLÓGIA, BRAIN GYM

Az EDU-kineziológiát elsősorban tanulási problémák, magatartászavarok, beilleszkedési nehézségek korrigálásakor alkalmazzuk.
Az EDU-kineziológiai segít a saját optimális tanulási tempó kialakításában, a mozgás-koordináció harmonizálásában, a térérzet formálásában, a térviszonyok megfelelő észlelésében, a mozgáshiány kompenzálásában és az optimális önértékelés kialakításában. Eredményeként a tanulás sokkal hatékonyabb, megtanuljuk a feszültség és a stressz helyes levezetését, elsajátíthatjuk a célkitűzés megfelelő szabályait, új készségeket tudhatunk magunkénak, a gondolkodási készség fejlődik, erősödik az elme és a test kapcsolata.

Gyerekek számára gyakran az EDU-kineziológia oldási technikái a legmegfelelőbbek és a leghatékonyabbak.

A BRAIN GYM módszer az EDU-kineziológia része, mely szintén a tanulási folyamatokat segíti. Ne csupán az iskolai tanulásra gondoljunk, mert az egész életünk a tanulásról szól, hiszen minden élethelyzetből, minden életeseményből tanulnunk kell(ene), hogy a következő hasonló eseménynél a korábbi tapasztalatunkat felhasználva döntsünk, cselekedjünk. A munkahelyünkön, a kapcsolatainkban és számos más területen is folyamatosan tanulnunk kell, s nem mindegy hogy ez mennyire könnyű számunkra. Az oldások segítenek abban, hogy  könnyebben, a korábban szerzett blokkoló tényezők nélkül tudjunk tanulni és cselekedni.
A BRAIN GYM aktiválja a teljes test-elme integrációt, hogy hatékonyan és mélyrehatóan vehessünk részt az életünk minden területén zajló tevékenységekben. Segíti, hogy stresszkeltő vagy kompenzációs célokat szolgáló szokásainkat, melyek gyakran korai tanulási tapasztalatok eredményeként alakulnak ki és akár már fiziológiai szinten is beépültek, elengedjük.

Jelentkezés kezelésre >>

TOUCH for HEALTH

A TOUCH for HEALTH (Gyógyító érintés) főként a szervezet öngyógyító mechanizmusának visszaállítását célozza meg számos fizikai módszer segítségével. Ötvözi a hagyományos kínai gyógyászat, a chiropraktika, a neturophatia és az osteophatia elemeit.
Az izmok tesztelésével feltérképezhető az egész szervezet energetikai állapota, a TOUCH for HEALTH segítségével az energetikai kiegyensúlyozatlanság korrigálható. Ez azért nagyon fontos, mert az izmokban tárolt stressz energetikai blokkokat okoz, s ez testi tüneteket, betegségeket, mozgásrendszeri deformitásokat okozhat.

Néhány korrekció a sok közül, melyek a TOUCH for HEALTH módszerhez tartoznak:
érzelmi stresszoldás, a szem és fül működésének energetikai kiegyenlítése, fájdalomcsökkentés (krónikus fájdalomé is), élelmiszer-teszt a táplálék energetikai értékének megállapítása, cross crawl - az integrált agyműködés, az energia szabad áramlásának valamint az energiahiány és a túlenergia korrigálása, meridián órához kapcsolódó korrekciók, az érzelmi és fizikai stressz csökkentése, a dyslexia speciális oldása, Tibeti energia-nyolcas korrekció, az izom energetikai megerősítése az öt elemhez tartozó hangok segítségével, a járással kapcsolatos izmok koordinációs korlátozottságának csökkentése illetve megszüntetése, a tartási rendellenességeket kiváltó emocionális stressz oldása, A gerincreflex blokk-oldása, a táplálék és az izom működésének energetikai összehangolása, a helyes táplálkozási szokás kialakítása.

Jelentkezés kezelésre >>

REKONSTRUKCIÓS KINEZIOLÓGIA -   Dr. Varju Márta tananyaga alapján

Speciális ága a kineziológiának, mely a múltból eredő traumák, stresszek kedvezőtlen hatásait megszüntetve, a testi-lelki egységet, s annak harmonikus „egységműködését” állítja vissza. Azt a kiegyensúlyozott állapotot teremti újra (rekonstruálja), amikor a legnagyobb egységben és harmóniában voltunk önmagunkkal.

Előfordulhat, hogy ez az egység sok évvel ezelőtt lézett utoljára bennünk, s azóta érezzük és tapasztaljuk ennek hiányát (pl. betegségek révén, sikertelenség vagy reményvesztettség érzése stb.). A rekonstrukciós kineziológia generációkon keresztül is hat és létrehozza a jelenben a valaha már megtapasztalt, de azóta elvesztett harmónikus, „egységműködést”.

A kineziológia eszenciájának is nevezhetnénk, hiszen nagyon különleges az, amit a rekonstrukciós kineziológia nyújt számunkra. Tapasztalataim szerint nem az első oldásoknál, hanem akkor jön el a rekonstrukciós kineziológiai oldás ideje, amikor már jelentős lépéseken vagyunk túl fejlődésünk útján.  

"A múlt átírható.
Nem maga a megtörtént cselekvés -hanem a múlt nyomasztó emlékei
Találd meg a bajok okát, a múltból eredő nyomasztó emlékeket,
beléd ívódott mérgek forrását." (Müller P. Ji-King)

Jelentkezés kezelésre >>

METABOLIKUS KINEZIOLÓGIA -   Gaál Attila tananyaga alapján
Ez a kineziológiai ág a táplálkozással összefüggő nehézségekkel küzdő embereknek nyújt segítséget. A súlyprobléma és számos más probléma (pl. önelfogadás) hátterében lévő okot/okokat keressük meg a metabolikus kineziológiával, s a speciális oldás eredményeként fel tudunk hagyni rossz szokásunkkal, régóta beidegződött viselkedésünket meg tudjuk változtatni.
Munkám során a súlyprobléma hátterében a következő konkrét okokat tapasztaltam, melyeket metabolikus kineziológiai oldással sikerült megszüntetni, s ezáltal a testsúly szinte automatikusan megváltozott anélkül, hogy bármilyen szigorú diétát tartott volna a kliens:
  • gyermekkorban tilos volt meghagyni az ételt, mindig meg kellett enni kimért adagot
  • gyermekként a tanító nénitől ezt hallotta: „Mások éheznek, Te pedig itt válogatsz!”
  • stresszhelyzetben evéssel oldotta a feszültségét
  • környezetétől nem kapta meg azt az elismerést amire vágyott, ezért megjutalmazta saját magát  -édességgel
  • bűntudata volt ha evett, attól félt meghízik és emiatt nem fogja megtalálni a vágyott párkapcsolatát (bulémiát szüntettünk meg)
  • valakire hasonlítani akart tudat alatt (elhunyt nagymamára), s szinte napról-napra nőtt a súlya

Tudatalattinknak sajnos sokszor elegendő egy-egy mondat vagy téveszme és a tudatunk máris reagál erre, például elhízással vagy anorexiával.

Megismerve az okot, oldani tudjuk azt, és ezáltal lehetőségünk nyílik a változásra, a változtatásra!

Jelentkezés kezelésre >>

AZ ÉLET MANDALÁJA:

Az Élet Mandalája az élettől kapott, fel nem dolgozott „leckék” felismerésében és megértésében segít. Iránymutatásai támogatnak a helyes út megtalálásában s megkönnyítik az azon való gördülékeny előrehaladást.

Az érzelmek kezelése attól függ, hogyan tudjuk hasznosítani a megszerzett élettapasztalatainkat. Ha képesek vagyunk feldolgozni, amivel életünk során szembe kerülünk, akkor életenergiánk véget nem érő, harmonikus ritmusban áramlik. Amikor azonban nem sikerül megérteni és feldolgozni a történéseket, az adott életeseményeket, akkor kibillenhetünk érzelmi egyensúlyunkból. Ilyenkor tud segíteni Az Élet Mandalája azáltal, hogy támogat életfeladatunk, sorsunk felfedezésében és megértésében. Élethelyzeteink feldolgozása és megoldása bővíti élettapasztalatunkat, erősít abban, hogy megfelelően hasznosítsuk tudásunkat, s a következő „leckét” már könnyebben oldjuk meg.

Az Élet Mandalája magába foglalja az asztrológiát, a tarot-kártyát, sokféle szimbólumot, a numerológiát és még számos rendszert, melyekkel egy egyszerű, világos és logikus rendszert alkot, melyet a mindennapi életben is könnyen hasznosíthatunk.

Jelentkezés kezelésre >>

WELLNESS KINEZIOLÓGIA - STRESSZ  REALISE

A Wellness Kineziológia egyik fontos része a Stressz Realise, melyet így fordíthatnánk magyarra: „Győzelem a stressz felett”!    

A stressz jelen van az életünkben, elkerülni szinte lehetetlen. Van akire mélyen hat és vannak akik jól tudják kezelni.  
Az emberek más-más érzéssel, különböző módon reagálnak ugyanarra a helyzetre. Bebizonyították, hogy nem elsősorban a stressz mennyisége, hanem inkább a stresszelő eseményekhez való hozzáállás és ezeknek a helyzeteknek a kezelési módja az, ami igazán számít. Nem a szituáció a mérvadó tehát, hanem az, ahogyan megéljük, ahogyan reagálunk rá.     

A Stressz Realise egy személyre szabott, hatékony stressz-kezelési eljárás. Segítségével megtanulhatók a különböző stessz-csökkentő technikák, hogy többé ne jelentsen problémát a stressz kezelése. Segít stresszállóvá válni, segít leküzdeni a halogatást és helyette napi rutinná tenni a helyes időbeosztást, megkönnyíti a változással szembeni ellenállás csökkentését, segít megbirkózni a félelmekkel, fóbiákkal stb.

Jelentkezés kezelésre >>