Hogyan történik a kineziológiai kezelés?

Természetesen betegség, probléma (családi-párkapcsolati-munkahelyi stb.) esetén egyénileg kezeljük a hozzánk forduló embereket. Az egyéni kezelésen kívül a kineziológiai módszerek hatékonyan alkalmazhatók párterápia, családterápia esetén is, mert gyakran együtt, közösen kell megoldani a problémát a társsal vagy a családtagokkal.
  • Első alkalommal a kezelés általában 1,5 – 2 órát vesz igénybe.
  • Titoktartási kötelezettsége van a kineziológusnak, ugyanúgy mint az orvosnak.
  • Csak arról kérdezhet (tesztelhet) a kineziológus, amire a kliens szervezete izomválasz útján engedélyt ad.
  • A kineziológiai kezelés során kiderülhet, hogy nem kineziológiai módszerre van szüksége a kliensnek. Ilyen esetben –ha a kliens szervezete izomválasz útján engedélyt ad rá- kitesztelhető, hogy mely módszer a legmegfelelőbb a probléma kezelésére (pl. akupunktúra, homeopátia, belgyógyász szakorvos, masszázs stb.).
  • 7 éves kor alatt a gyermeket az anyukán tesztelhetjük (szurogát módszerrel), tehát nem szükséges jelen lennie a gyermeknek. Néhány speciális esetben (pl. súlyos betegség, kórházi kezelés stb.) szintén alkalmazható a kineziológia (szurogát) a kliens személyes jelenléte nélkül.
Az alkalmazott eljárásokat, gyógyító módszereket a „Kezelések”-nél részletezzük. Mindig a kliens teste „mondja meg”, hogy melyik kezelés alkalmazása a leghatékonyabb az adott esetben. A kineziológiai kezelés során nem a kliensnek kell eldöntenie, hogy számára mely módszer a legmegfelelőbb, hanem egy komplex kezelés alkalmával az Ő izomválasza mondja meg, mely kezelések, korrekciók a leghatékonyabbak abban, hogy a problémája megoldódjon.

Minden saját magunkra vonatkozó információ bennünk van, akár emlékszünk rá tudatosan, akár nem. Ez az információ a kineziológia által alkalmazott izomteszteléssel felszínre hozható. Az izomtesztelés lehetővé teszi, hogy felderítsük a problémák, betegségek valódi okát, és meg tudjuk határozni a szükséges korrekciókat, amelyek a negatív élményeket feloldják. Ezek a korrekciók sokszor gyors változást idéznek elő, nagyon hatékonyak, ugyanakkor gyengédek, fájdalommentesek, egyénre szabottak.

További információ és jelentkezés a Gradyel ÉLETiskola kineziológiai kezelésére >>